"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Французька Danone закриває в Росії два заводи - ЗМІ

Субота, 26 грудня 2015, 14:27

Французька група Danone прийняла рішення закрити два підприємства в Томську і Чебоксарах.

Про це пишуть "РИА Новости".

Як розповіли виданню в компанії, реорганізація Томського молочного комбінату призведе до консолідації на підприємствах в Кемерово і Красноярську, а перенесення потужностей Чебоксарського міського молочного заводу посилить підприємства в Самарі, Саранську і Казані.

Основними причинами цього рішення Danone називає технологічний знос заводів, їх низьку рентабельність і падіння рівня продажів, що роблять практично неможливими подальші інвестиції для відповідності новим стандартам якості.

Реклама:

У компанії запевнили, що всім співробітникам буде виплачена компенсація, яка "значно перевищує" вимоги чинного трудового законодавства.

Торік Danone закрила ЗАТ "Данон-Волга" в Тольятті, що випускало 150 тонн продукції на добу, а також молочний завод "Новосибірський" потужністю 60 тонн продукції на добу і свій комбінат в Смоленську потужністю 130 тонн продукції на добу, нагадує видання.

На початку 2015 року компанія прогнозувала зниження зростання виручки на тлі дефляційного тиску в Європі.

До складу Danone в Росії входять 20 заводів, на яких виробляється продукція під брендами Danone, "Активіа", Actimel, "Растішка", "Даніссімо", "Простоквашино", "Bio Баланс", "Актуаль", "Смішарики", "Тема" та інші.

У компанії працює близько 14 000 співробітників. За її власними даними, група Danone є найбільшим виробником молочних продуктів в Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!