"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Насіров похвалився досягенннями ДФС

П'ятниця, 25 грудня 2015, 20:56

З початку року до зведеного бюджету ДФС забезпечила надходження 522 млрд грн.

Про це розповів голова ДФС Роман Насіров під час прес-конференції 25 грудня в Кабміні.

За його словами, щомісячне перевиконання планових показників дозволило на початку осені забезпечити Уряду реалізацію соціальних програм та поступово збільшити суми повернення бізнесу податку на додану вартість.

"Так, з початку року відшкодовано 58,9 млрд грн ПДВ, з них 21 млрд грн - протягом трьох останніх місяців", - зазначив Насіров.

Реклама:

Крім того, за його словами, збільшились й  середньомісячні суми надходження ПДВ: порівняно з 2014 роком фактично майже на 30%.

У листопаді до бюджету надійшла рекордна сума цього податку - 10,8 млрд. грн., за результатами грудня задекларовано 10,7 млрд. грн. ПДВ, зазначив голова ДФС.

За словами Насірова, збільшенню надходжень бюджету також сприяла ефективна боротьба  з тіньовим бізнесом.

"Так, державі відшкодовано 932,4 млн грн збитків по закінчених кримінальним провадженням справах. Завдяки використанню системи аналізу ризиків вдалося попередити  спроби формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ на стадії реєстрації  податкових накладних на суму 243 млрд грн", - зазначив він.

Крім того, голова ДФС повідомив, що з початку року припинено діяльність 59 конвертаційних центрів та з їх вигодонабувачівстягнуто до бюджету 770 млн грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!