Яресько назвала бюджет-2016 великим поштовхом вперед

П'ятниця, 25 грудня 2015, 20:04

Міністр фінансів Наталія Яресько вважає, що держбюджет-2016, який був проголосований 25 грудня о 04.05, є великим поштовхом вперед.

Про це вона заявила в інтерв’ю виданню "Дело", відповідаючи на запитання про те, яким є бюджет на 2016 рік.

"Це великий поштовх вперед. Ми змогли суттєво зменшити податкове навантаження на роботодавців за рахунок зниження ЄСВ. І ми змогли це зробити в збалансованій версії бюджету: ми знайшли можливості для інших надходжень і зменшили видатки. Але видатки зменшили через структурні реформи, а не просто тут забрали 10%, тут - 5%, а там - мільярд", - уточнила Яресько.

Крім того, міністр назвала поштовхом і реформи в пенсійній і соціальній сфері.

Реклама:

"Це реформи в пенсійній і соціальній сфері, оптимізація видатків. Деякі питання, які обговорювалися десятки років і не робилися, були вкладені в цей бюджет", - зазначила міністр.

Крім того, Яресько визнала, що даний бюджет не зробив всього можливого.

"Чи все можливе ми зробили з цим бюджетом? Абсолютно ні. Все за один рік не зробиться. Але ми зробили більше, ніж було зроблено за останній десяток років. Ми значно зменшили дефіцит, отже зменшили потребу набирати додаткову заборгованість на плечі народу України. І ми це робили за дуже обмежених можливостей", - сказала Яресько.

За словами міністра, уряд зробив все, щоб залишитися в добрих стосунках з усіма нашими західними партнерами, в тому числі з МВФ, які на сьогоднішній день дійсно підтримують Україну довгостроковими кредитами за дуже низькими ставками.

"Якщо б ми отримували фінансування через продаж ОВДП, тобто гривневих боргів, на внутрішньому ринку, це було б на короткий строк і набагато дорожче. Це мало би монетарний ефект і тиск на інфляцію. Тобто, в нас є інші варіанти. Але вони всі гірші, ніж той варіант, яким ми рухаємось. Я сподіваюсь, і далі будемо рухатись", - підсумувала глава Мінфіну.

Як відомо, о четвертій ранку 25 грудня Верховна Рада ухвалила закон "Про державний бюджет на 2016 рік".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!