"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова "Сбєрбанку" прогнозує подальше падіння рубля

П'ятниця, 25 грудня 2015, 11:54

Голова "Сбєрбанку Росії" Герман Греф чекає подальшого ослаблення курсу рубля в 2016 році.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", передає РБК.

За його словами, курс російської валюти буде опускатися в міру зниження нафтових котирувань, які в найближчому майбутньому можуть впасти ще на 10%.

"Вся наша економіка залежить від ключового параметра - ціни на нафту... Сьогодні ціна 35-36 доларів за барель. Значить, можна говорити про те, що вона буде коливатися в найближчі місяці в районі плюс-мінус 10% в обидві сторони", - заявив Греф.

Реклама:

Голова "Сбєрбанку" пояснив, що точну вартість нафти найближчим часом заздалегідь не знає ніхто, проте ключові ринкові тренди зараз пов'язані зі зниженням.

"З точки зору монетарної ситуації ціна на нафту повинна падати, це абсолютна кореляція, а рубль буде знижуватися", - зазначив Греф.

У той же час голова "Сбєрбанку" висловив упевненість, що в цілому для економіки Росії 2016 рік виявиться легшим, ніж 2015-й.

Торги на американській нафтовій біржі ICE 25 грудня не проводяться у зв'язку з Різдвом. Напередодні вони закрилися на позначці 37,92 долара за барель нафти марки Brent, що на 1,49% вище за рівень закриття попередніх торгів.

У ході сьогоднішніх валютних торгів на Московській біржі курс долара піднімався до 70,459 рубля, курс євро - до 77,259 рубля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: