Уряд створює експортно-кредитне агентство - Яценюк

П'ятниця, 25 грудня 2015, 09:55

Державний Укрексімбанк виступить засновником Експортно-кредитного агентства.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у Верховній Раді вночі в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам необхідно створити Експортно-кредитне агентство. Тому уряд приймає рішення про створення такого агентства та Укрексімбанк має бути засновником такого агентства", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада наприкінці листопада 2015 року в першому читанні прийняла законопроект №2142а про створення Державної установи з підтримки експорту (експортно-кредитного агентства) для страхування, гарантування і здешевлення кредитування експорту.

Перед тим заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська в середині жовтня заявила, що до кінця жовтня відомство допрацює концепцію експортно-кредитного агентства, яке також може отримати назву "Експортно-страхове агентство".

Микольська уточнила, що Укрексімбанк займатиметься фінансуванням експортно-імпортних операцій, а Експортно-кредитне агентство – страхуванням небанківських ризиків.

За її словами, уряд обговорює, за рахунок чого наповнюватиметься статутний капітал цього агентства, які будуть частки внеску держави, міжнародних фінансових організацій і донорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: