"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ надав банкам додатковий час для розробки програм капіталізації

Четвер, 24 грудня 2015, 19:37

Нацбанк переніс терміни затвердження планів капіталізації перших десяти банків на місяць - з 1 січня на 1 лютого 2016 року та другої десятки з 1 лютого на 1 квітня 2016 року.

Про це йдеться в постанові НБУ № 923 від 23 грудня 2015 року.

"Ми завершили діагностичне обстеження першої двадцятки банків та надали їм звіти із нашими висновками. На підставі цих звітів банки зобов’язані розробити програми капіталізації або плани реструктуризації", - зазначив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук.

За його словами, після консультацій з банками було прийнято рішення надати їм більше часу для розроблення та виконання програм капіталізації. Таке рішення було погоджено із Міжнародним валютним фондом.

Реклама:

Зважаючи на нові строки затвердження планів докапіталізації, постановою також внесені зміни до графіку залучення капіталу та приведення економічних нормативів до встановлених значень.

Так, банки першої десятки мають забезпечити позитивне значення капіталу до 1 квітня 2016 року, другої десятки - до 1 травня 2016 року; значення достатності регулятивного капіталу на рівні не менше 5% - до 1 вересня та 1 жовтня 2016 року відповідно.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: