"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна розглядає можливість оскарження ембарго РФ до СОТ

Четвер, 24 грудня 2015, 16:07

Україна розглядає можливість оскарження у Світовій організації торгівлі (СОТ) впровадження Російською Федерацією продовольчого ембарго щодо українських товарів.

Про це повідомила торговий представник Міністерства фінансів Наталія Микольська, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо вирішувати, що ми оскаржуємо. Ми збиралися оскаржувати обмежувальні заходи, а у нас зараз повне ембарго. У нас може помінятися стратегія, ми можемо оскаржувати не обмежувальні заходи, а ембарго", - повідомила Микольська.

За її словами впровадження РФ ембарго не тільки порушує угоду про Зону вільної торгівлі СНД, а й виробничі принципи СОТ.

Реклама:

"Потрібно зробити так, щоб, як мінімум, на ринку України постраждалі виробники були захищені від імпорту РФ", - додала вона.

Микольська зазначила що позов до СОТ буде поданий після проведення юридичної оцінки ситуації.

Як повідомлялося, уряд РФ в середині серпня ухвалив постанову, згідно із якою з 1 січня 2016 року перестає діяти режим зони вільної торгівлі між Україною та РФ і буде введено продовольче ембарго в тому випадку, якщо російські заклопотаності у зв'язку з набранням чинності договору про асоціацію України і ЄС не будуть зняті.

Держдума РФ 22 грудня прийняла ініційований президентом Росії закон про призупинення дії Договору про зону вільної торгівлі (ЗВТ) щодо України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: