Міноборони за 20 мільйонів купило ноутбуки, приховавши дані про них

Четвер, 24 грудня 2015, 10:03

Міністерство оборони України 21 грудня уклало угоди про закупівлю техніки на 64,48 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

ТОВ "Доля і Ко. ЛТД" на 44,32 млн гривень поставить шість найменувань засобів транкового зв’язку (для голосового зв’язку між великою кількістю рухомих абонентів за обмеженої кількості радіоканалів).

ТОВ "Еверест Лімітед" замовили 1 060 ноутбуків із сумкою, "мишею" та ліцензійним програмним забезпеченням на 20,16 млн гривень. Ціна за комплект становить 19 тисяч гривень.

Реклама:

Що саме закуповують і за якою ціною - не уточнюють. Відтак немає можливості порівняти тендерні і ринкові ціни. Обладнання до 25 грудня цього року доставлять у військову частину А0476.

В обґрунтуваннях переговорних процедур говориться, що польові пункти управління частин та підрозділів погано забезпечені комп’ютерною технікою та засобами зв’язку, що знижує можливості управління військами.

Власниками фірми "Доля і Ко" є Лариса й Андрій Татарінцеви. Ця компанія регулярно отримує військові підряди на постачання засобів зв’язку. Раніше у неї закуповували рації виробництва "Моторола" (США).

"Еверест Лімітед" належить Марині Денисовій і Юрію Пастухову, який керує компанією. Пастухов раніше також був співзасновником ТОВ "Еверест-комп’ютерні технології" (2005-2012 р.р.) та директором фірми "Комп’ютерний центр" (дочірня ТОВ "Еверест" Юрія Чубатюка і Сергія Рубаніка) і "МДМ-Електронікс" (дочірня ТОВ "МДМ-СТ", власники Володимир і Олександр Скамбричі, Юрій і Олександр Лиховід).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: