У США уклали перший за 40 років контракт на експорт нафти

Четвер, 24 грудня 2015, 09:53

Техаська Enterprise Products стала першою американською компанією, що уклала контракт на експорт нафти після скасування ембарго.

На початку січня компанія відправить 600 тисяч барелів на НПЗ в Швейцарії, передає РБК.

У перший тиждень січня американська Enterprise Products відвантажить 600 тисяч барелів видобутої в Техасі нафти з терміналу в Х'юстоні. Таким чином, вона стала першою компанією в США, яка уклала контракт на експорт нафти після скасування відповідної заборони Конгресом.

"Ми раді оголосити про наш перший контракт з експорту нафти з США. Згідно з нашими даними, це може стати першим відвантаженням на експорт американської нафти з Мексиканської затоки майже за 40 років", - заявив головний операційний директор Enterprise Products Джим Тіг.

Реклама:

Як вказується в прес-релізі компанії, в Enterprise вважають, що зняття заборони на експорт нафти посприяє економічному зростанню і створенню робочих місць в США, а також підвищить енергетичну безпеку країни.

За даними The Wall Street Journal, яка посилається на Enterprise, компанія уклала контракт з нідерландською Vitol Group. Першу партію нафти залишать на нафтопереробному заводі у Швейцарії. Звідти дизельне та інші види палива поставляються в держави Північної Європи.

16 грудня Конгрес США схвалив скасування заборони на експорт нафти з США. Він був законодавчо закріплений в 1975 році після нафтової кризи початку 1970-х років.

Наприкінці минулого тижня президент США Барак Обама підписав проект бюджету на 2016 рік, що передбачає скасування заборони на експорт нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!