"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту йдуть вгору за рахунок зниження запасів у США

Четвер, 24 грудня 2015, 09:03

Ціни на нафту зростають за рахунок зниження її запасів у США і перспективи американського експорту в майбутньому році.

Про це свідчать дані торгів, передає Рейтер.

До 7:50 ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,30 долара до 37,66 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,25 долара до 37,75 долара.

За тиждень WTI подорожчає приблизно на 9%, що стане максимальним зростанням з початку жовтня. З початку грудня американський еталон подешевшав більш ніж на 10%.

Реклама:

Запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 5,88 мільйона барелів до 484,78 мільйона барелів, повідомило Управління енергетичної інформації в середу, при прогнозі підвищення на 1,1 мільйона барелів.

Кількість діючих бурових установок в США знижувалася п'ять тижнів з останніх шести, за даними нафтосервісної компанії Baker Hughes.

"Виходячи з кількості бурових установок, видобуток в США поступово знизився на 320 тисяч барелів на добу з другого по четвертий квартал 2015 року", - йдеться в звіті банку Goldman Sachs.

"Видобуток в США знизиться в 2016 році і, швидше за все, навіть у 2017 році. У поєднанні з новими переробними потужностями, це означає, що в майбутньому році сорти WTI і LLS будуть стабільно торгуватися з премією до Brent", - йдеться в звіті банку Barclays.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!