"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти закликають впровадити повний облік тепла

Середа, 23 грудня 2015, 20:32

Реанімаційний Пакет Реформ закликає уряд впровадити повний облік тепла для громадян.

Про це повідомляє прес-служба РПР.

На думку експертів РПР формування рахунків за опалення відповідно до погодних умов не веде до реформування комунальної енергетики.

"Справедливе нарахування плати за опалення можливе лише за умови встановлення лічильників на теплову енергію в кожному будинку", - зазначають представники РПР.

Реклама:

На думку РПР, облік споживання тепла та використання терморегуляторів допоможе зменшити рахунок квитанції за опалення на 50% вже з наступного опалювального сезону.

"Якщо оплата комунальних послуг буде лише на підставі даних лічильників, – стануть явними справжні об’єми споживання та втрати тепла і води у мережах. Лише тоді можна говорити про обґрунтованість тарифів", - коментує експерт РПР з енергоефективності Святослав Павлюк.

"Маючи облік, споживачі самі будуть впливати на свої рахунки за опалення чи воду, споживаючи їх економніше і перестануть платити за ненадані послуги", - сказав він.

Як зазначають представники РПР, прийняття закону про облік споживання теплової енергії та гарячого водоспоживання є вимогою МВФ та європейських Директив, обов'язкових до виконання Україною в рамках приєднання до Енергетичного Співтовариства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!