Оточення Януковича не виконало будівництво, за яке взяло 82 мільйони

Середа, 23 грудня 2015, 15:05

Суд стягнув з ТОВ "Інтех Компані" на користь "Південно-Західної залізниці" 80,86 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 2 грудня.

Зазначається, що 14 жовтня 2013 року залізничники найняли "Інтех Компані" збудувати виробничий корпус для середнього та капітального ремонту швидкісних поїздів на станції "Дарниця" у Києві.

Вартість договору склала 272,01 мільйони гривень, роботи мали бути виконані до кінця 2014 року.

Реклама:

У листопаді 2013 - лютому 2014 року залізниця перерахувала фірмі 81,6 мільйона гривень.

Однак, як встановила судова експертиза, стан готовності об’єкта становить 3%, а вартість складає не більше 8,9 мільйона гривень.

Крім того, вказується, що фірма перевищила затверджений кошторис, застосувавши некоректні розцінки, виконавши додаткові роботи без погодження із замовником, завищивши ціни на матеріали та окремі роботи, а також включивши в акти роботи, які фактично не виконувались.

Суд стягнув з "Інтех Компані" 73,51 мільйона гривень попередньої оплати та 7,35 мільйона грн штрафу за порушення умов договору.

У 2011-2013 роках фірма "Інтех Компані" виграла будівельні підряди по станції "Дарниця" на 495,69 мільйона гривень. Загалом упродовж 2010-2013 років фірма виграла підряди на 909,08 мільйона гривень.

ТОВ "Інтех Компані", зокрема, було підрядником на будівництві нового корпусу дитячої лікарні "Охматдит" в Києві. До кінця 2012 року донецьке "Інтех Компані" належало донеччанину Антону Максимову, який з 2010-го є його директором.

Нині засновником фірми значиться київське ТОВ "КУА "Лемако Ессет Менеджмент", яке належить ТОВ "Алешер Асістанс". Останнє у свою чергу записане на дві фірми – ТОВ "Будоптснаб" і ТОВ "Меттрейдімпекс". Засновником першого значаться Віктор Клименко і Павло Лесик. Другого – той же Клименко і Андрій Лесик.

Раніше Антон Максимов був співвласником ТОВ "Фінансова компанія Енергоінвест" разом з Денисом Куліковим, директором ТОВ "Мега Терм", що мала однаковий телефон із донецьким ПП "Аква Аппія" (ліквідоване у 2013 р.).

"Аква Аппію" у 2007 році заснувала Тетяна Галенко, одна з топ-менеджерів бізнес-імперії Олександра Януковича.

Окрім того батько Антона Максимова Віктор Максимов у 2009-2010 роках був співвласником ТОВ "Корум-Оіл" – разом з Дмитром Маліковим, сином Валерія Малікова, екс-голови податкової міліції Донецької області та заступника голови Державної податкової адміністрації України до 2012 року.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: