НБУ відніс банк "Софіївський" до категорії неплатоспроможних

Середа, 23 грудня 2015, 12:04

Правління Нацбанку прийняло рішення про віднесення ПАТ Банк "Софіївський" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться в постанові №916 від 22 грудня 2015 року.

"Історично банк був розташований в Донецьку. Після початку АТО банк переїхав до Києва, проте, майже весь кредитний портфель банку "Софіївський" сконцентрований в зоні АТО. Через розвиток подій на сході якість його обслуговування значно погіршилась, що призвело до проблем з ліквідністю. Власники та менеджмент намагалися врятувати банк, шукаючи інвестора", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, в пошуках альтернативного джерела доходів останнім часом банк сфокусувався на відкритті відділень з метою роздрібного валютообміну. Але, враховуючи суттєвий брак ліквідності, цей шлях виявися невдалим.

Реклама:

"Пошук інвестора, що міг би надати фінансову підтримку банку, не дав очікуваних результатів. Все це призвело до неплатоспроможності банку", - зазначила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Дані статистичної звітності ПАТ Банк "Софіївський" свідчать, що у банку недостатньо коштів для виконання своїх зобов’язань перед вкладниками і кредиторами.

Загальна сума невиконаних ПАТ Банк "Софіївський" зобов’язань станом на 09 грудня 2015 року становила 32,1 млн грн., або 5,3% від зобов’язань.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!