У РФ пропонують ввести обмеження проти Coca-Cola, Visa і MasterCard

Середа, 23 грудня 2015, 08:49

Перший заступник голови фракції "Справедлива Росія" Михайло Ємельянов заявив, що екстравагантним заходом у відповідь на антиросійські санкції США могло б стати введення підвищених акцизів на продаж солодких газованих напоїв, яке б торкнулося Pepsi і Coca-Cola.

Про це він заявив у коментарі "РИА Новости".

"В якості екстравагантного заходу, але чутливого для американців, можна припустити заходи, які давно пропонувалися - це введення підвищених акцизів на продаж солодких газованих напоїв. Насамперед постраждають Coca-Cola і Pepsi", - сказав Ємельянов.

Крім того, на його думку, відповідними кроками РФ на розширення санкцій США могли б стати заборона американським фінансовим консультантам та аудиторам надавати послуги російським компаніям, обмеження ходіння в Росії платіжних карт Visa і MasterCard, а також можливе в перспективі скорочення закупівлі літаків Boeing.

Реклама:

"Відповідати, безумовно, треба. Відповідати треба чутливо і не завжди симетрично. Є зони, які були б для американців дуже чутливі", - заявив російський депутат.

При цьому Ємельянов підкреслив, що необхідно змінити політику Центробанку та уряду РФ.

"Вони поводяться так, як ніби зовнішня ситуація не змінилася, і ми знаходимося в тих же сприятливих умовах, що і кілька років тому. Природно, треба у главу кута поставити інтереси вітчизняної економіки, стимулювати розвиток виробництва. Без зміни політики Центробанку та уряду навряд чи можемо успішно довго чинити опір тим умовам, в які нас ставлять американці", - вважає він.

На його думку, необхідно, зокрема, знижувати ключову ставку і стимулювати споживчий попит.

Як повідомлялося, Міністерство фінансів США ухвалило рішення про посилення санкцій, запроваджених проти громадян та юридичних осіб, причому - не лише зареєстрованих у Російській Федерації.

У МЗС РФ назвали хибними підстави, у зв'язку з якими у США приймаються рішення про нові санкції щодо РФ, і заявили, що американські держструктури діють в стилістиці зомбі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: