Податковий комітет пропонує підвищити акцизи на алкоголь на 50%

Вівторок, 22 грудня 2015, 19:50

Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка", голова парламентського комітету з питань податкової й митної політики Ніна Южаніна ініціює підвищення акцизу на алкогольні напої на 50% замість запропонованих раніше 100%.

Про це вона сказала, виступаючи із трибуни у Верховній Раді.

"...Збільшити ставки акцизного податку на пиво, спирт етиловий, алкогольні напої на 50% замість 100%, запропонованих проектом. При цьому ставки акцизного податку на спиртні напої, отримані шляхом перегонки виноградного вина, або вижимок винограду, передбачених пунктом 1 підрозділу 5 розділу 20, перехідні положення Податкового кодексу, збільшити з 1 квітня 2016 року на 50% від ставки, що застосовується у 2015 році", - сказала вона.

У той же час Южаніна зазначила, що щодо ставки акцизного податку на тютюн, його замінники, тютюнову сировину й тютюнові відходи, а також щодо сплати мінімального акцизного зобов'язання остаточне рішення ще не прийняте.

Реклама:

У законопроекті №3688 пропонується підвищити ставки акцизного податку на тютюн на 40% і адвалорних ставок на 3%.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів пропонує Раді підвищити акциз на лікеро-горілчані вироби й інші алкогольні напої удвічі з нинішніх 70,53 гривні за літр 100% спирту до 141,06 гривні/літр.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!