Зарплати до 35 тисяч гривень потраплять під ЄСВ

Вівторок, 22 грудня 2015, 20:16

Уряд пропонує внести правки в закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", якими передбачається встановлення єдиної ставки Єдиного соціального внеску (ЄСВ) у розмірі 22%.

Про це повідомляє FinClub.

Зараз існує діапазон ставок ЄСВ, в середньому збір складає 41%. Спочатку Мінфін пропонував знизити його до 20%, але в якості компромісу була узгоджена ставка 22%.

Максимальна величина бази нарахування ЄСВ буде підвищена з 17 до 25 мінімальних місячних заробітних плат. Оскільки на початку 2016 року мінімальна зарплата буде на нинішньому рівні в 1378 грн, то мова йде про те, що ЄСВ будуть платити фізособи з доходами до 34,45 тисяч гривень на місяць.

Реклама:

При цьому буде скасовано 3,6-відсотковий ЄСВ, який утримується із заробітної плати (доходу) працівників (фізичних осіб), говориться в законопроекті №3688.

У зв'язку з введенням єдиної ставки ЄСВ у розмірі 22% і скасуванням диференційованих ставок ЄСВ залежно від класу професійного ризику виробництва будуть скасовані класи професійного ризику виробництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: