Банк Жеваго винен 100 мільйонів доларів за кредитними зобов'язаннями

Вівторок, 22 грудня 2015, 20:02

Citibank - уповноважений агент за кредитними зобов'язаннями банку "Фінанси та Кредит", має намір вимагати у емітента погашення цінних паперів.

Про це передає FinClub з посиланням на повідомлення Ірландської фондової біржі.

Відповідне право міститься в умовах впуску цінних паперів і надається уповноваженому агенту у разі дефолту по LPN, який відбувся у зв'язку з ліквідацією банку. В інтересах власників цінних паперів вжити певних заходів, щоб захистити свої інтереси при ліквідації банку.

У зв'язку з цим уповноважений агент має намір дати доручення власникам цінних паперів також подати вимогу про дострокове погашення LPN разом з нарахованими за ним відсотками.

Реклама:

Після того, як повідомлення про ліквідацію банку "Фінанси та Кредит" буде оприлюднено в офіційній пресі, утримувачі LPN мають 30 днів для повідомлення ліквідатора банку про включення їх до реєстру кредиторів фінустанови.

У листопаді 2006 року банк Жеваго розмістив дебютні кредитні зобов'язання на 100 мільйонів доларів. В кінці 2009 року власники цінних паперів в обмін на погашення 5% основної суми боргу і підвищення ставки з 10,375% до 10,5% погодилися на продовження терміну погашення зобов'язань до 25 січня 2014 року.

На початку січня 2014 банк повторно рефінансував LPN на 95 мільйонів доларів на нові LPN з терміном обігу до кінця січня 2019 року. При цьому процентна ставка за новими цінними паперами була знижена до 9,25% з 10,5%.

Нагадаємо, що Нацбанк України 17 грудня 2015 за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб прийняв постанову № 898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: