Deutsche Bank виявив в Росії сумнівні угоди на 10 мільярдів доларів

Вівторок, 22 грудня 2015, 19:15

Deutsche Bank виявив підозрілі транзакції, пов'язані з російськими клієнтами, на 4 мільярди доларів. Раніше фінансова корпорація виявила сумнівні операції на 6 млрд.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з розслідуванням.

Таким чином загальна сума таких угод становить 10 мільярдів доларів.

Агентство вказує, що ці гроші, ймовірно, не були перевірені на можливість відмивання клієнтами, які виводили кошти з Росії.

Реклама:

Deutsche Bank повідомив про результати внутрішньої перевірки регуляторів та інші зацікавлені органи, зокрема департамент юстиції США.

У жовтні департамент звинуватив Deutsche Bank в порушенні санкцій проти Росії. У центрі уваги опинилися так звані дзеркальні угоди, під час яких російські клієнти банку купували цінні папери в рублях через московський офіс Deutsche Bank, а потім продавали їх за іноземну валюту, у тому числі долари, через офіс банку в Лондоні.

Американська влада порахувала, що такі угоди порушують санкції проти Росії. На банк наклали штраф розміром 200 млн доларів.

17 вересня Deutsche Bank закрив російський бізнес з корпоративного фінансування та торгівлі цінними паперами. Рішення було прийнято в рамках реструктуризації компанії. Тепер в РФ Deutsche Bank надає міжнародні банківські послуги.

У серпні московський офіс Deutsche Bank запідозрили у відмиванні грошей.

Deutsche Bank - одна з найбільших у світі фінансових корпорацій. Заснована в 1870 році. Штаб-квартира розташована у Франкфурті-на-Майні. На банк працюють близько 100 тисяч осіб.

Lenta.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: