"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прем'єр Італії звинуватив ЄС у подвійних стандартах через "Північний потік-2"

Вівторок, 22 грудня 2015, 18:31

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці вважає, що ЄС застосовує подвійні стандарти до країни.

Про це він заявив в інтерв'ю Financial Times.

Одним із прикладів такої політики, на його думку, є схвалення Німеччиною будівництва "Північного потоку-2" в той час, коли ЄС рік тому згорнув "Південний потік".

"Ми говоримо" ні "Південному потоку", а потім несподівано, потихеньку, ми виявляємо, що є "Північний потік", - відзначив він.

Реклама:

"Хто  це вирішив? Чи це вибір енергетичної політики ЄС? Коли я підняв це питання, тільки Німеччина і Голландія відстоювали його. Я розумію, що це важливий бізнес, я не влаштовую скандалу, але я хочу сказати, що правила поширюються на всіх, або нікого", - наголосив Ренці.

Також несправедливим італійський прем'єр вважає початок провадження щодо Італії через те, що вона не бере відбитки пальців у всіх біженців, які прибувають на її територію.

"Між липнем і серпнем Німеччина приймала мігрантів, не беручи відбитки пальців, тому що Меркель сказала,що солідарність йде поперед бюрократії. те, що є обов'язковим для Італії, має бути таким і для Німеччини", - підкреслив Ренці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Італія заблокувала продовження санкцій проти РФ минулого тижня та захотіла обговорити це питання на саміті ЄС через невдоволення підтримкою Німеччини проекту "Північний потік-2".

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: