Раді пропонують прийняти оновлений законопроект про зміни до ПК в цілому

Вівторок, 22 грудня 2015, 17:10

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти оновлений законопроект про зміни до Податкового кодексу за основу і в цілому.

Про це повідомляє кореспондент "Українських Новин" з місця подій.

Комітет вирішив рекомендувати прийняти законопроект №3688 з урахуванням поправок, які обговорювалися і будуть оприлюднені в парламенті.

22 грудня Кабмін вніс до Ради оновлений законопроект №3688 про зміни до Податкового кодексу.

Реклама:

Документом пропонується встановити ЄСВ 22% зі зниженням порога річних доходів для спрощенців до 5 млн гривень.

Згідно з документом, до 1 січня 2017 аграріям збережено спеціальний режим оподаткування ПДВ з пропорцією 75% - плата в бюджет, 25% - на спеціальний рахунок для власного використання.

Пропонується з 1 січня 2016 року скасувати спеціальні умови оподаткування ПДВ при поставці зернових і технічних культур, в результаті чого всі платники податків, які будуть експортувати зерно, матимуть право на бюджетне відшкодування ПДВ.

Документом пропонується встановити ставку в розмірі 18% на доходи фізичних осіб; для дивідендів залишається ставка в розмірі 5%.

Пропонується знизити поріг річного доходу для 3 групи платників єдиного податку з 20 млн гривень до 5 млн гривень.

При цьому для 3 групи спрощенців буде збільшена ставка ПДВ з 2% до 3% для платників ПДВ і з 4% до 5% для тих, хто не платить ПДВ.

Також пропонується скасувати на 2016 застосування коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки землі для визначення бази оподаткування для платників єдиного податку 4 групи.

Як повідомлялося, 21 грудня голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявив про узгодження з Міністерством фінансів ставки єдиного соціального внеску на рівні 22% і збереження спрощеної системи оподаткування на 2016 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!