"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британська Сrown Agents готова зайнятися українською митницею

Вівторок, 22 грудня 2015, 16:04

Британська компанія Сrown Agents після двомісячних переговорів із Міністерством фінансів України готова надати послуги в митному обслуговуванні.

Про це повідомив старший радник компанії Пол Річардс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки ми знаємо, міністерство має ухвалити якесь конкретне рішення до кінця року. Проте є сумнів, що таке рішення буде прийнято", - сказав він на форумі, присвяченому реформуванню митної системи, у Києві у вівторок.

Водночас він висловив готовність і бажання компанії швидко включитися в реальний процес реформування митниці.

Реклама:

Радник Сrown Agents розповів, що Мінфін звернувся в компанію для визначення потреб українських митних органів та сприяння в реформуванні митної системи.

Перша зустріч представників міністерства і компанії відбулася близько шести місяців тому. Після чого відбулися зустрічі з главою Державної фіскальної служби Романом Насіровим і керівництвом митниці.

За словами Річардса, нині Мінфін розробляє документ, в якому викладає свої погляди і потреби. У свою чергу компанія готується надати свої коментарі та пропозиції.

Він також зазначив, що Сrown Agents - не єдина компанія, до якої звернулося міністерство з цього питання.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ініціював експеримент із передачі окремих митних служб в управління спеціалізованим іноземним компаніям. В управління буде передано Закарпатську, Львівську, Волинську та Чернівецьку митниці.

Яценюк вважає, що це посприяє активізації боротьби з контрабандою та збільшенню надходженню доходів від роботи відомств, а також допоможе підготувати працівників до подальшої роботи в реформованій українській митниці.

Крім того, у квітні цього року голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що Кабмін позитивно сприйняв пропозицію передати управління українською митницею іноземним експертам, і прем'єр-міністр дав доручення міністру економічного розвитку і торгівлі детально опрацювати таку можливість.

У середині червня Березюк повідомив, що компанія з Великої Британії зацікавилася ідеєю отримати в управління українську митницю.

"Була пропозиція віддати митницю під контроль або аутсорс на півтора року аутсорсинговим компаніям Німеччини, Британії, Швейцарії. Так от, за допомогою посольства Британії, в співпраці з комітетом, є компанія, яка це робить у світі дуже успішно", - сказав він на засіданні погоджувальної ради, не уточнивши назви компанії.

Сrown Agents - міжнародна девелоперська компанія з головним офісом у Великій Британії, що спеціалізується на наданні допомоги урядам держав у всьому світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!