Посли країн G7 закликали Раду ухвалити держбюджет-2016

Вівторок, 22 грудня 2015, 13:36

Посли держав Великої сімки закликали представників українського парламенту ухвалити цього тижня державний бюджет на 2016 рік та внести поправки до Податкового кодексу України.

Про це йдеться в заяві послів країн-членів G7, поширеній посольством Федеративної Республіки Німеччина в Україні, пише DW.

"Посли держав-членів G7 закликають депутатів Верховної Ради України підтримати пакет, запропонований урядом. Реформи, щодо яких Україна взяла на себе зобов'язання відповідно до програми її співробітництва з МВФ, стануть вирішальним чинником відновлення економічної стабільності та повернення України на шлях до зростання і процвітання", - йдеться у заяві.

Посли висловили цілковиту підтримку діям Кабінету міністрів та міністерці фінансів Наталії Яресько.

Реклама:

"Ухвалення збалансованого у фіскальному плані бюджету є життєво важливим для оздоровлення української економіки та її стабільності, а також для подальшого надання фінансової допомоги міжнародними партнерами України", - наголосили посли.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у понеділок, 21 грудня, закликав народних депутатів ухвалити державний бюджет на 2016 рік на поточному пленарному тижні. Він назвав це "ключовим завданням парламенту".

17 грудня Верховна Рада України провела позачергове засідання, на якому депутати висловили незадоволення пакетом законопроектів, до якого входить проект державного бюджету на 2016 рік та зміни до Податкового кодексу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: