"Альтком" виграла тендер на відновлення дороги в Іраку

Вівторок, 22 грудня 2015, 13:08

Міжнародна будівельна компанія "Альтком" виграла тендер на реконструкцію ділянки автомагістралі №1 R8 Румаіла - Басра і Сафван.

Замовником виступає Міністерство цивільного і житлового будівництва Іраку, повідомили в компанії, пише "Укрінформ".

Проект реалізується за кошти кредиту Світового банку в рамках Проекту іракського уряду зі створення Транспортних Коридорів.

Ділянка автомагістралі R8 складається з двох гілок в південній частині Іраку: Румаіла - Басра (471+606) - (502+796) (довжина 31 км) і Румаіла-Сафван (471+606) - (552+606) (81 км). Загальна довжина - 112 кілометрів. Магістраль має 6 смуг руху, розділову смугу і узбіччя в обох напрямках.

Реклама:

Частина швидкісної автомагістралі виконана для забезпечення аварійного зльоту і посадки літаків.

"Це важлива подія не тільки для компанії, але і для України. Ми уклали один з найбільших контрактів між країнами за останні роки. Обсяг замовлення становить майже 20% усього українського експорту в Іраку у цьому році. Завдяки цій угоді країна отримає ще один міцний економічний зв'язок для розвитку взаємовигідних відносин з Іраком", - зазначив голова ради директорів компанії "Альтком" Олександр Тисленко.

Проект відновлення траси №1 виконано компанією "Dorsch Consultant-Consulting Engineers", Мюнхен, Німеччина спільно з "Al-Khazen Consulting Engineers" і включає в себе ремонт дорожнього покриття, будівництво нових ділянок, ремонт та створення смуг гальмування та розгону, тротуарів, монтаж вуличного освітлення та інші види робіт.

"Альтком" вже більше 5 років працює в Туркменістані і зараз реалізує там низку проектів на суму більше одного мільярда доларів. 

Нагадаємо, власниками "Альткому" є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко, Сергій Павлічев і нідерландська компанія "Альтком Б.В.".

За даними "Економічної правди", один із власників "Альткому" має спільний бізнес з партнером екс-віце-прем'єра Бориса Колеснікова.

Протягом 2008-2012 років "Альтком" отримав підрядів на 14,44 млрд грн. Основні тендерні успіхи групи припали на період, коли підготовку до Євро-2012 курував віце-премєр Борис Колесніков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: