Bloomberg назвав найбільш збіднілого за рік мільярдера

Вівторок, 22 грудня 2015, 10:29

Мексиканський магнат Карлос Слім, який входить до п'ятірки найбагатших людей світу, за рік збіднів більше всіх серед мільярдерів з топ-400.

Про те, що мексиканський телекомунікаційний магнат Слім за минулий рік виявився найбільшим невдахою серед 400 найбагатших людей світу і втратив 20 млрд доларів, що майже еквівалентно економіці Гондурасу, повідомляє Bloomberg.

У списку 400 мільярдерів, який в режимі реального часу веде Bloomberg, Слім 22 грудня займає п'яте місце.

Його випереджають Білл Гейтс, засновник Inditex Амансіо Ортега, Уоррен Баффет і головний акціонер Amazon Джефф Безос.

Реклама:

Ключовий актив Сліма телекомунікаційна компанія America Movil SAB втрачає домінуюче місце на мексиканському ринку.

З початку 2015 акції гіганта впали до мінімуму з 2008 року, через те що влада Мексики зобов'язує його ділитися інфраструктурою з іншими учасниками ринку.

Проти America Movil SAB, яка є однією з найбільших в Латинській Америці телекомунікаційних компаній з більш ніж 215 млн абонентів, грають поява сильних конкурентів в Мексиці, слабкі прогнози на зростання ринку в Бразилії, а також обмежені можливості для експансії бізнесу в Європу, відзначає Bloomberg.

У рейтингу Forbes Слім, чий статок журнал у 2015 році оцінив у 77,1 млрд дол, другий рік поспіль займає друге місце - після засновника Microsoft Білла Гейтса, статки якого видання цього року оцінило в 79,2 млрд дол.

Замикає трійку щорічного рейтингу Уоррен Баффет з 72,7 млрд.

РБК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!