"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта перейшла до зростання після падіння напередодні

Вівторок, 22 грудня 2015, 09:07

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку у вівторок в рамках технічної корекції після зниження днем раніше.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.39 вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,92% - до 36,56 долара за барель, а ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 0,68% - до 35,05 долара за барель .

Вартість нафти марки Brent в ході торгів понеділка оновила мінімум з липня 2004 року, пішовши нижче за позначку в 36,2 долара за барель.

Реклама:

Незважаючи на невелику корекцію, ціни на нафту залишаються в районі 11-річних мінімумів. Тиск на ринок продовжують надавати ряд факторів, головним з яких є рішення ОПЕК від 4 грудня.

Організація вирішила не змінювати квоту на видобуток нафти, незважаючи на низькі ціни і надлишок сировини на ринку.

На негативну динаміку також впливають дані доповіді МЕА, згідно з яким на ринку очікується зростання попиту в 2015 році на 1,8 мільйона барелів нафти на добу, а в 2016 році - на 1,2 мільйона барелів на добу.

У своєму звіті МЕА також зазначило, що надлишок сировини на світових нафтових ринках зберігатиметься до кінця 2016 року.

Крім того, стало відомо, що лідери американського Конгресу домовилися про фіскальному плані, який дозволить зняти заборону на експорт неочищеної нафти з США.

Можливе скасування заборони істотно збільшить обсяг пропозиції на нафтовому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: