У Мінекономіки знають, як заощадити 30 мільярдів без жодних зусиль

Понеділок, 21 грудня 2015, 19:56

Просте переведення всіх державних закупівель в електронний формат, без жодних додаткових зусиль, уже заощадить Україні 30 млрд гривень.

Про це сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на брифінгу в понеділок, передає "Укрінформ".

"Навіть якщо ми повністю зупинимось і нічого не будемо покращувати, не будемо вводити ризик-менеджмент, не будемо працювати з типовими специфікаціями, не будемо працювати з освітою закупівельників, це вже дасть змогу зекономити близько 30 млрд гривень з 55, які щорічно втрачаються", - зазначив Нефьодов.

За його словами, через непрозорі державні закупівлі Україна щороку втрачає 55 млрд гривень. 

Реклама:

"Сьогодні втрачається близько 55 млрд гривень у вигляді корупції, у вигляді неефективності, у вигляді тендерних змов та шахрайства", - сказав Нефьодов.

При цьому заступник міністра послався на досвід торгів у межах пілотного варіанту електронної системи державних закупівель, який функціонує з середини 2015 року.

"Цей проект уже дозволив заощадити державі 12% від суми тендерів, це близько 505 млн гривень", - сказав Нефьодов.

Він уточнив, що в електронній системі на сьогодні проводиться лише трохи більше 2% державних закупівель.

"Цей пілот, у якому зараз знаходиться трохи більше, ніж 2% державних закупівель, в ньому вже проведено 37 тисяч тендерів, в ньому вже під'єднано більше 2200 державних замовників, в ньому знаходиться тендерів на 7 млрд гривень, проведено і повністю завершено - близько двох третин із цієї суми", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: