НБУ врегулював порядок проведення перевірок платіжних систем

Понеділок, 21 грудня 2015, 18:34

Національний банк України удосконалив порядок проведення перевірок діяльності платіжних систем в Україні.

Про це йдеться у постанові Національного банку № 890, передає прес-служба регулятора.

Постановою затверджено зміни до Положення про порядок проведення перевірок щодо дотримання об’єктами нагляду вимог законодавства України з питань діяльності платіжних систем в Україні.

 "Цю постанову прийнято з метою підвищення ефективності організації та проведення перевірок об’єктів нагляду (оверсайта) з урахуванням досвіду, набутого фахівцями Національного банку під час здійснення перевірок платіжних систем, створених небанківськими установами", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, об’єктами нагляду відповідно до статті 41 Закону України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" є платіжні організації платіжних систем, клірингові та процесингові установи, учасники платіжних систем, інші особи, уповноважені надавати окремі види послуг або здійснювати операційні та інші технологічні функції в платіжних системах.

Зокрема постановою передбачено: відповідальність керівника об’єкта перевірки за створення перешкод проведенню перевірки; удосконалення процедури оформлення результатів перевірки.

"Здійснення перевірок об’єктів нагляду Національним банком відбувається з метою запобігання їх ризиковій діяльності, що загрожує інтересам користувачів", - повідомляє регулятор.

Постанова № 890 набирає чинності з 22 грудня 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!