Правоохоронці накрили у Києві "конверт" з обігом майже 2 мільярди гривень

Понеділок, 21 грудня 2015, 17:34

Прокуратурою Житомирщини та податківцями припинено діяльність конвертцентру з обігом у майже 2 мільярди гривень.

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України.

"За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, досудове розслідування у якому проводиться слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС в області, припинено діяльність "конвертаційного" центру, який діяв на території Києва", - повідомили у ГПУ.

Як наголошується, з метою припинення незаконної фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання 18 грудня проведено обшуки та виявлено низку доказів протизаконної діяльності.

Реклама:

Зокрема, вилучено 116 печаток фіктивних підприємств, 17 тисяч доларів, 117 тисяч гривень, одну тисячу євро, а також комп’ютерну техніку і бухгалтерську документацію. Також на банківських рахунках підприємств арештовано понад 260 тисяч гривень.

"У ході досудового розслідування установлено, що внаслідок діяльності конвертаційного центру за 2015 рік незаконно сформовано податковий кредит з податку на додану вартість 30-м підприємствам реального сектору економіки на суму понад 300 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

"Незаконним шляхом через банківські установи проконвертовано майже 2 мільярди гривень. Наразі у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України триває досудове розслідування", - наголосили у ГПУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!