НБУ ускладнив для банків операції з купівлі валюти і переказу за кордон

Понеділок, 21 грудня 2015, 12:23

Національний банк ускладнив для банків операції з купівлі валюти і її перерахування за кордон.

Про це йдеться в листі Нацбанку №25-02002/101 317 "Про використання індикаторів підозрілих фіноперацій" від 18 грудня, текст якого мають "Українські Новини".

НБУ доручив банкам забезпечити всебічний аналіз і перевірку документів по кожній валютній транзакції.

Аналіз документів повинен містити вивчення суті операції, інформації про її учасників для виявлення індикаторів підозрілої фінансової операції, ознак здійснення ризикової діяльності та підстав вважати, що їх характер може нести реальну загрозу.

Реклама:

Висновок про операції будуть підписуватися керівником відповідного підрозділу банку, а відповідальність за віднесення операцій до підозрілих також покладається на відповідний підрозділ.

Такий висновок, якщо в ньому міститься обгрунтування банку про можливу підозрілої операції може стати підставою для непроведення банком даної фінансової операції.

Ці вимоги не будуть стосуватися операцій, які здійснюються на користь держави або під держгарантії; за грантами або програма міжнародної фінансової допомоги.

Як повідомлялося, на початку грудня Національний банк уточнив спектр операцій із зарахування коштів в іноземній валюті на власні поточні рахунки громадян на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!