Мінрегіон назвав кращі з розвитку області країни

Понеділок, 21 грудня 2015, 11:33

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розрахувало перше рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

За результатами оцінювання, цього року найкращі показники з соцекономічного розвитку у м. Київ, Дніпропетровської, Київської, Харківської та Вінницької областей. Найгірші - у Чернігівської, Житомирської, Тернопільської, Донецької та Луганської області.

Як зазначається, оцінювання здійснювалось на підставі інформації від міністерств, центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державної адміністрації за 26 показниками у 6 напрямах.

Реклама:

Нагадаємо, що рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів запроваджено відповідно до постанови Кабміну.

Областям виставлятимуть оцінки щоквартально за 27 показниками у 6-ти напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах, йдеться у повідомленні.

"Впровадження такої оцінки стане одним із складових елементів нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики. Це дозволить, базуючись на підходах європейського союзу, оцінити стан соціально-економічного розвитку областей", - зазначила прес-служба.

Також показники слугуватимуть індикатором ефективності управлінських рішень на центральному та місцевому рівнях, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності регіонів та забезпечення їх соціальної згуртованості і просторового розвитку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: