"Конкорд Капітал" прогнозує в 2016 році зростання ВВП України на 0,6%

Неділя, 20 грудня 2015, 16:32

Економіка України після зниження на 10,4% в 2015 році в наступному році через слабкий внутрішній попит зросте всього на 0,6%.

Про це заявив керівник аналітичного відділу інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Олександр Паращій на "Concorde Reception: Економіка. Що чекати в 2016 році".

За його словами, результатом основних консенсус-прогнозів є очікування зростання ВВП на 1,2-1,9%, а найгірший з прогнозів припускає уповільнення падіння економіки в наступному році до 3,4%.

Паращій зазначив, що у зв'язку з несприятливою ціновою кон'юнктурою на зовнішніх ринках для основних українських експортних товарів "Конкорд Капітал" прогнозує збільшення дефіциту рахунку поточних операцій в 2016 році до 4,1% з 1,7% в цьому.

Реклама:

У той же час, як вважає керівник аналітичного відділу інвесткомпанії, завдяки збереженню програми розширеного фінансування EFF МВФ, іншої міжнародної фінансової підтримки і збільшення прямих іноземних інвестицій курс гривні до кінця наступного року знизиться незначно - до 26 гривні за долар.

Як повідомлялося, уряд України прогнозує в наступному році зростання економіки на 2% при інфляції 12% і курсі гривні на кінець року 24,4 гривні за долар.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: