"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін хоче до літа відмовитися від електроенергії з України

Середа, 2 грудня 2015, 22:50

Президент Росії Володимир Путін заявив, що до підготовки до літнього сезону в Криму потрібно повністю замістити електроенергію, яка подається з України.

Про це він заявив під час запуску першої нитки енергомосту на півострів, пише "Інтерфакс".

Путін розраховує, що до 15 грудня буде запущена друга нитка енергомосту в Крим, що дозволить забезпечити острів 400 МВт енергії.

"В цілому перша ланка повинна стійко працювати. Сподіваюся, що як і домовлялися, а, може бути, і раніше, не до 20 грудня, а трохи раніше, хоч до 15 (грудня) буде запущена друга ланка, і це буде вже 400 МВт", - сказав Путін.

Реклама:

Разом з тим президент допустив можливість збоїв у роботі енергомосту і заявив про необхідність попередити про це жителів півострова.

"Звичайно, там багато нового обладнання, яке використовується на цьому проекті. Тому його ще треба буде, напевно, доналаштовувати. Ми повинні попередити споживачів, громадян, жителів Криму, що ще можливі якісь збої", - сказав він.

Путін заявив, що до підготовки до літнього сезону в Криму потрібно повністю замістити електроенергію, що подається з України.

"У травні - я просив би вас зробити це якомога швидше - до початку і навіть до підготовки до літнього сезону, щоб було ще чотириста (МВт електроенергії в Криму - ред.). І таким чином ми повністю б замістили подачу електроенергії з України, і навіть трохи більше б у нас вийшло", - сказав Путін.

Крім того, президент РФ заявив, що в 2017 році в Крим надійде газ з Кавказу.

"У 2017 році ми сюди подамо газ з території Кавказу і до цього ж часу, наприкінці 2017 року, повинна бути побудована теплова електростанція", - сказав Путін.

Як відомо, у ніч на 22 листопада півострів був знеструмлений після підриву опор ЛЕП, які йдуть з України. Енергосистема півострова працює в ізольованому режимі.

Для економії електрики використовують віялові відключення. Внутрішня генерація забезпечує тільки половину потреб Криму.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!