"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новий Податковий кодекс дає можливість передачі військовим конфіскованих сигарет без акцизу

Середа, 2 грудня 2015, 19:02

Проект нового варіанту Податкового кодексу України містить положення про безкоштовну передачу військовим конфіскованих тютюнових виробів.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом Податкового кодексу, операції з такою безкоштовною передачею звільняються від оподаткування акцизним податком.

"Тимчасово, до 31 грудня 2016 року, вилучені за набравшим чинності рішенням суду в дохід держави, визнані безхазяйними, за якими не звернувся власник до кінця строку зберігання, та перейшли на інших законних підставах у власність держави тютюнові вироби, які обліковуються за станом на 1 січня 2015, не підлягають обов'язковому знищенню за умови безкоштовної передачі органами, які їх вилучили, у володіння і користування Міністерства оборони України, Збройних Сил України, інших військових формувань, їх з'єднань, військових частин і підрозділів", - йдеться в проекті Податкового кодексу .

Реклама:

Проект нової редакції Податкового кодексу оприлюднений на сайті Міністерства фінансів України 1 грудня.

Акциз на сигарети за специфічною ставкою зросте на 40% - до 318,26 грн за тисячу штук і буде збільшуватися щорічно на 7%, до 2020 року складе 429,29 грн.

Адвалорна ставка акцизу на сигарети збільшиться на 25% - до 15% максимальних роздрібних цін з ПДВ (в 2015 році - 12% без ПДВ) і в 2017-2020 роках змінюватися не буде.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: