Чехія не підтримала звернення проти "Північного потоку-2"

Середа, 2 грудня 2015, 17:45

Міністр промисловості і торгівлі Чехії Ян Младек не підписуватиме звернення колег з семи країн Центральної та Східної Європи в Європейську Комісію про блокування проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це передає інформаційне агентство "Інтерфакс" з посиланням на європейський інтернет-портал EurActiv.

За інформацією одного з його джерел, за цим рішенням стоять чотири міністри, що представляють рух АНО (47 місць у Палаті депутатів - ред.), які утрималися при голосуванні.

Однопартійці прем'єр-міністра Богуслава Соботки, соціал-демократи і представники християнсько-демократичного союзу, навпаки, висловлювалися за те, щоб Чехія поставила підпис під цим зверненням.

Реклама:

Цей документ направили в понеділок в Єврокомісію міністри, що відповідають за енергетику Естонії, Латвії, Литви, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

За словами прес-секретаря міністерства промисловості і торгівлі Чехії Франтішека Котрби, словацький колега попросив Младека підписати документ, однак оскільки такий крок став би перевищенням повноважень даного відомства, той вирішив запропонувати винести питання на рівень уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: