Україна готова збільшити постачання сільгосппродукції до Туреччини

Середа, 2 грудня 2015, 17:03

Україна готова збільшити в 2-3 рази експорт зернових і соняшникової олії до Туреччини, забезпечивши продовольчу безпеку цієї країни з огляду на загрозу введення торгових обмежень з боку Росії.

Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко після засідання уряду в середу, передає УНІАН.

"Ми можемо легко збільшити в 2-3 рази наш експорт по кукурудзі, пшениці, соняшникової олії та інших товарних групах", - сказав він.

Як повідомлялося, експерти стверджують, що загострення відносин між Росією і Туреччиною через збитого турецькими ВВС російського військового літака дозволяє збільшити поставки української продукції на ринок Туреччини.

Реклама:

24 листопада російський військовий літак Су-24, що прямував до Сирії, порушив повітряний простір Туреччини був збитий турецькими військово-повітряними силами.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган підкреслив, що ВПС Туреччини діяли в повній відповідності з приписами. Крім того, солідарність з діями турецьких військових висловив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

У поточному сезоні валовий збір зернових та олійних в Україні очікується на рівні 59,5-60 мільйонів тонн. З них на експорт планується поставити більше 36 мільйонів тонн.

У 2014-2015 МГ українські аграрії експортували рекордні для країни 34,8 мільйонів тонн зерна. У минулому маркетинговому році Україна виробила близько 4,3 мільйона тонн соняшникової олії, експортувавши близько 3,9 мільйона тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: