"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк розповів про ультиматум Росії щодо Зони вільної торгівлі

Середа, 2 грудня 2015, 15:06

Росія вимагає від України відтермінувати на 10 років запровадження певних стандартів, що відповідають вимогам Зони вільної торгівлі з ЄС.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Арсеній Яценюк, розповідаючи про підсумки 13-го раунду переговорів між Україною і ЄС з одного боку і РФ з іншого.

"Росія висунула умови щодо відтермінування на 10 років запровадження технічних і фіто-санітарних стандартів Україною, які відповідають вимогам угоди про зону вільної торгівлі", - розповів він.

"Хочу заявити: Україна не буде відвтерміновувати запровадження технічних стандартів  і фіто-санітарних стандартів, які визначені угодою про ЗВТ між Україною і ЄС", - наголосив він.

Реклама:

"Мета Росії – не дати можливості, щоб українська економіка розвивалась, не дати можливості, щоб українські товари були конкурентними і легко завойовували інші ринки. Саме тому технічні стандарти і фіто-санітарні норми будуть запроваджені з 1 січня наступного року", - наголосив Яценюк.

Яценюк також зазначив, що уряд вносить до ВР проект щодо внесення змін до закону про Зовнішньоекономічну діяльність, щоб уряд отримав законні повноваження щодо запровадження дзеркальних економічних санкцій у відповідь на такі дії РФ.

"РФ буде запроваджувати проти України торгівельні обмеження, ми до цього готові.

За 9 місяців 2015 року основний торгівельний партнер України – це ЄС – 32,9%. За останні три роки вдалося втричі зменшити залежність від російського ринку – до 12,8%", - сказав він.

"Введення торговельного ембарго на українські товари принесе збитки українській економіці до 600 млн доларів США", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!