Пивоварський хоче внести ПАТ "УЗ" до переліку заборонених до приватизації

Середа, 2 грудня 2015, 14:51

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський 2 грудня подасть на розгляд Кабміну законопроект, яким вносяться зміни до закону про стратегічні об'єкти, що не підлягають приватизації.

Про це він заявив під час засідання Кабміну, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив Пивоварський, необхідно внести новостворене ПАТ "Укрзалізниця" до переліку підприємств, що не підлягають приватизації, оскільки держадміністрацію "Укрзалізниця" було внесено до такого переліку, і відповідно ПАТ також має бути внесено до цього переліку.

"У разі ухвалення нового закону про залізничний транспорт, у разі ухвалення нового закону про створення Нацкомісії регулювання транспорту (НКРТ) Кабміном, потім ВР, ми змінимо абсолютно філософію управління індустрією і на наступні десять років ми задамо вектор розвитку залізничного транспорту в усій країні, ми створимо можливості для інвестування в залізницю, для розвитку інфраструктури", - констатував Пивоварський.

Реклама:

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк після виступу міністра інфраструктури зазначив, що здійснювана в "Укрзалізниці" реформа є першим кроком щодо реальної корпоратизації однієї з найбільших державних монополій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: