"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк пропонує створити 7 держхолдингів

Середа, 2 грудня 2015, 14:32

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує вивести держкомпанії з-під підпорядкування міністерств і створити на їх базі сім держхолдингів.

Про це сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я буду пропонувати членам уряду вивести всі держкомпанії з-під підпорядкування міністерств і міністрів. Міністр не повинен управляти власністю. Міністр повинен визначати держполітику", - сказав прем'єр.

"Виведені компанії повинні сформувати сім держхолдингів, які будуть управлятися незалежними директорами через призначення на відкритому конкурсі за участю наших міжнародних партнерів", - додав Яценюк.

Реклама:

На його думку, це ключова реформа в управлінні системи держвласності.

В якості зразка корпоратизації прем'єр назвав "Укрзалізницю", а в частині управління об'єктами держвласності - новий статут НАК "Нафтогаз України" і реформу енергетичного сектора країни.

Раніше за виведення компаній з-під управління міністерств активно виступало Міністерство економрозвитку і торгівлі, однак це відомство пропонувало створити єдиний держхолдинг, а не сім, як тепер заявив прем'єр.

Національна рада з реформ планував до кінця поточного року планує провести засідання, присвячене реформі управління держвласністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: