"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні вже почали підготовку до запуску зв'язку 4G

Середа, 2 грудня 2015, 14:17

Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації 1 грудня створила робочу групу для підготовки до впровадження мобільного зв’язку четвертого покоління.

Як повідомляє прес-служба відомства, це зроблено на виконання відповідної постанови уряду від 11 листопада.

"Основним завданням робочої групи є сприяння реалізації Плану заходів, підсумком виконання якого має стати створення рівних умов учасникам ринку для розвитку в країні нових технологій та видача на конкурсній основі права на користування РЧР (радіочастотного ресурсу – ред.) України із використанням радіотехнології LTE", – сказано у повідомленні.

До складу робочої групи увійшли представники Мінекономіки, Держспецзв’язку, Антимонопольного комітету, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Генштабу, науковців, учасників ринку телекомунікацій.

Реклама:

Також буде обраний іноземний консультант – компанія, яка має досвід проведення відповідних робіт із впровадження LTE в країнах Європи.

Як відомо, у середині липня президент "Київстару" Петро Чернишов заявив, що Україна поки не готова до впровадження зв'язку 4G, оскільки переважна більшість телефонів користувачів не підтримує такий стандарт. За його словами, це питання стане актуальним хіба через кілька років.

У той же час президент Петро Порошенко у липні підписав указ про початок роботи з впровадження 4G в Україні.

Стандарт 3G почав працювати в Україні в червні 2015 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: