"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко доручив уряду знайти в бюджеті 100 мільярдів гривень на оборону

Середа, 2 грудня 2015, 12:52

Президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про оборонний бюджет на 2016 рік.

Про це повідомляє прес-служба глави держави у середу.

Порошенко підписав відповідні укази.

РНБО пропонує Кабінету міністрів передбачити у проекті закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" видатки на забезпечення національної безпеки і оборони в обсязі 5 відсотків від валового внутрішнього продукту для сектору безпеки і оборони

Реклама:

При цьому фінансування потреб цього сектору передбачити в обсязі не менше 100 мільярдів гривень із загального фонду державного бюджету.

Доручено передбачити видатки на розвиток озброєння, військової та спеціальної техніки для потреб Збройних Сил з урахуванням стандартів держав – членів НАТО.

Визначено пріоритетні напрямки першочергового фінансування, за якими має бути вжито заходів у 2016 році.

МЗС разом з Міністерством оборони, МВС та Службою безпеки доручено у 2016 році активізувати роботу щодо використання ресурсів трастових фондів НАТО, іншої міжнародної технічної та гуманітарної допомоги з метою нарощування оборонного потенціалу України.

У рішенні РНБО Міністерству фінансів доручено посилити контроль за додержанням вимог бюджетного законодавства у сфері національної безпеки і оборони та забезпечити своєчасне реагування на факти порушення такого законодавства.

Укази набирають чинності з дня їх опублікування.

Раніше президент називав одним з головних пріоритетів підвищення зарплат військовослужбовців, в першу чергу тих, хто йде на контрактну службу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: