Росія з 1 січня знищуватиме продукти з Туреччини

Середа, 2 грудня 2015, 09:47

Россільгоспнагляд з 1 січня зможе знищувати контрабандну сільгосппродукцію з Туреччини, якщо вона буде виявлена на території Росії.

Про це повідомила "РИА Новости" прес-секретар відомства Юлія Мелано.

"Якщо ми цю продукцію виявляємо як нелегально ввезену на територію Росії, на сьогоднішній день у нас є всі повноваження знищувати цю продукцію. Є постанова уряду, згідно з якою ми можемо знищувати продукцію невідомого походження", - сказала Мелано.

Вона зазначила, що основна частка імпорту продуктів з Туреччини оглядається фахівцями Россільгоспнагляду в портах після прибуття.

Реклама:

"Інше питання, якщо вона нелегально, контрабандою завезена, і ми її виявили десь на території Росії, то, природно, ми маємо право її знищити. Але, звичайно, треба по ситуації дивитися", - зазначила співрозмовник агентства.

Вона уточнила, що подібна міра почне діяти з 1 січня.

Мелано також вказала, що Россільгоспнагляд очікує сплеску нелегальних поставок з Туреччини, які можуть здійснюватися за допомогою реекспортних схем через територію Білорусії.

Раніше у вівторок Россільгоспнагляд повідомив про те, що з 7 грудня буде введений спеціальний фітосанітарний режим щодо рослинної продукції, яка ввозиться через територію Білорусії.

У список турецьких товарів, імпорт яких буде заборонений, увійшли частини тушок і субпродукти курей та індиків, свіжі та охолоджені томати, ріпчаста цибуля і цибуля-шалот, цвітна капуста і капуста-брокколі, огірки та корнішони, свіжі та сушені апельсини та мандарини, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики і нектарини, сливи та терен, суниця і полуниця, а також сіль і гвоздики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: