У Росії сказали, коли подадуть на Україну до суду через борг Януковича

П'ятниця, 18 грудня 2015, 18:02

Росія подасть до суду на Україну через відмову у виплаті боргу в майже 3,6 млрд доларів через 10 днів після закінчення терміну його сплати.

Про це заявив заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, повідомляють "РИА Новости".

Термін цієї сплати закінчується 20 грудня, тобто після 30 грудня Кремль зможе звертатися до суду.

За його словами, вирішувати, чи звертатися до Міжнародного валютного фонду з проханням заблокувати програму допомоги Україні, Росія буде після консультацій з фондом, як кредитор вона зацікавлена в економічному зростанні позичальника.

Реклама:

"На сьогоднішній день такого рішення немає. Для того, щоб йти цим шляхом, необхідно провести попередні консультації і зрозуміти, якою мірою рада директорів буде готова підтримати таку ініціативу", - заявив Сторчак.

"Для суверена не прийнято йти маршрутом, який свідомо не приносить позитивний результат. Якщо ми зрозуміємо, що результату позитивного не буде, я не думаю, що є сенс наполягати на тому, щоб програма фонду була припинена", - сказав він.

Заступник міністра зазначив, що в кінцевому підсумку проблема будь-якого кредитора полягає в тому, що він зацікавлений в економічному зростанні свого позичальника.

"Без зростання кредити не повертаються. Ми в якійсь мірі з нашими боржниками йдемо в одній упряжці. Нам вигідно, щоб вони розвивалися, тільки в цьому випадку можна розраховувати в кінцевому підсумку на повернення кредиту", - зазначив він

Як відомо, у п'ятницю прем'єр Арсеній Яценюк повідомив про накладання мораторію на виплату російського боргу на загальну суму майже 3,6 млрд доларів, з них понад 500 млн доларів – борги компаній "Укравтодор" і КБ "Південне" перед російськими банками.

Раніше Україна і Росія так і не змогли домовитися про реструктуризацію цих боргів.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!