"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Північний потік-2" не має бути побудований - президент Литви

Четвер, 17 грудня 2015, 19:15

Російський газопровід "Північний потік-2", який за планами має з'єднати Німеччину і Росію, не повинен бути побудований, поки ЄС не переконається, що даний проект не суперечить інтересам ЄС.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, повідомляє Delfi.

"Є звернення Литви та ще шести держав до Єврокомісії з проханням оцінити, чи не суперечить даний газопровід Енергетичному союзу, чи не ущемляє він інтереси Європейського союзу - як в області чесної конкуренції, так і в області прозорості, солідарності, згідно з реформами третього Енергетичного пакету", - сказала Грибаускайте.

"Думаю, питань дуже багато, і очевидно, що поки на них не буде відповіді, цей проект не повинен просуватися", - додала президент Литви.

Реклама:

"Газпром" з п'ятьма європейськими компаніями у вересні підписав угоду про створення спільного підприємства New European Pipeline, яке займеться реалізацією проекту розвитку газопроводу "Північний потік-2" вартістю 10 млрд. євро.

Як повідомлялося, уряди десяти європейських країн звернулися до Єврокомісії з листом, в якому вказують, що будівництво "Північного потоку-2" не відповідає інтересам Євросоюзу.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: