Яресько: спрощене оподаткування для юросіб - внутрішній офшор

Четвер, 17 грудня 2015, 15:28

Міністерство фінансів пропонує закрити можливість використовувати спрощену систему для юридичних осіб.

Про це виступаючи у Верховній Раді заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Шановні депутати, якщо не всі ви, то деякі з вас, час від часу вечеряєте у закладах громадянського харчування, і всі ви чудово знаєте, що в Києві є великі ресторанні мережі, великі роздрібні мережі в яких працюють сотні, подекуди й тисячі людей, які є оформлені я к групи СПД", - звернулася Яресько до нардепів.

"Всі чудово знаємо, що багато юридичних осіб використовують спрощену систему для мінімізації оподаткування, по суті, роблячи з неї легальний внутрішній офшор", - зазначила міністр.

Реклама:

"Ми твердо переконані, що спрощена система оподаткування має працювати на малих підприємців, має допомагати вставати на ноги тим, хто тільки починає свій бізнес, але вона точно не має бути інструментом, завдяки якому величезні компанії з мільярдними оборотами уникають сплати податків", - сказала вона.

"Саме тому ми пропонуємо закрити можливість використовувати спрощену систему для юридичних осіб", - заявила Яресько.

За її словами існують спекуляції, що це змусить всі юридичні особи, що працюють на СПД відразу закритися. "Ми вважаємо, що це абсолютно неправда і цей ризик незначний", - повідомила міністр.

"Хтось скаже, що закриття можливості працювати на спрощеній системі означає її  ліквідацію як таку - це також неправда", - заявила Яресько.

"Не юридичні особи, а фізичні особи підприємці до яких ми хочемо зберегти, та покращити спрощену систему у 2014 році забезпечили 71% або 5,4 млрд гривень надходження від спрощеної системи. Це 982 тисячі малих підприємців і вони й далі будуть працювати на спрощеній системі", - зазначила вона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!