"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін готовий до переговорів з Росією щодо реструктуризації боргу

Четвер, 17 грудня 2015, 12:10

Україна згодна на добросовісне проведення переговорів для досягнення взаємної згоди стосовно реструктуризації боргу за так званими "російськими єврооблігаціями", термін погашення яких настає у грудні 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як наголошується, досягнення такої згоди дозволить Україні і надалі відповідати фінансовим цілям, погодженим з МВФ в рамках Механізму розширеного фінансування, з одночасним виконанням своїх договірних зобов’язань перед іншими держателями облігацій України.

"Крім того, Україна залишає за собою всі права відповідно до українського, англійського та міжнародного права, а також відповідно до будь-якого іншого застосовного права, що стосуються облігацій, термін погашення яких настає у грудні 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Україна не зможе погасити на початкових умовах єврооблігації на 3 млрд доларів, термін погашення яких настає у грудні 2015 року.

Як відомо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду в ніч на четвер визнала борг України на 3 млрд доларів перед РФ суверенним, а не комерційним.

У Мінфіні РФ припустили, що Україна на цьому тижні оголосить мораторій на виплати за боргом перед Росією на 3 мільярди доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!