"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін вніс до Держдуми законопроект про призупинення ЗВТ з Україною

Четвер, 17 грудня 2015, 10:30

Президент РФ Володимир Путін вніс на розгляд Держдуми законопроект про призупинення дії Договору про зону вільної торгівлі з Україною.

Про це повідомив журналістам перший віце-спікер нижньої палати парламенту Іван Мельников, передає ТАСС.

За його словами, про це депутатів поінформував на Раді Думи повноважний представник президента в Держдумі Гаррі Мінх.

"Законопроект буде розглядатися 22 грудня", - уточнив Мельников.

Реклама:

Напередодні президент Росії підписав указ про призупинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі щодо України "у зв'язку з винятковими обставинами, що зачіпають інтереси і економічну безпеку РФ".

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що, оскільки Україна стоїть на порозі асоційованого членства з ЄС, з 1 січня пільговий режим торгівлі з нею повинен закінчитися.

У середу, 16 грудня, президент України Петро Порошенко заявив, що Україна готова до скасування вільної торгівлі з Росією заради режиму вільної торгівлі з ЄС.

"Рік переговорів показав, що Росія не націлена на досягнення угоди, а на те, щоб накласти вето на інтеграцію України", - сказав Порошенко на спільному брифінгу з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

"Україна обізнана про це рішення і понесе збиток для своєї економіки. Але ми готові заплатити цю ціну за введення режиму вільної торгівлі з ЄС, який не може бути відкладений", - підкреслив Порошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: