ЄБРР виділив 85 мільйонів доларів агрохолдингу Косюка

Середа, 16 грудня 2015, 14:38

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку виділить агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" 85 млн доларів на його розвиток і розширення.

Про це повідомляє прес-служба ЄБРР.

"Миронівський хлібопродукт" планує розвивати свій зерновий та кормової бізнес в Україні.

"Кредит ЕБРР буде використаний для запуску нового заводу з переробки сої і для розширення сільськогосподарської діяльності групи, шляхом покупки сучасного сільськогосподарського обладнання, що дозволить зменшити витрати і підвищить ефективність використання ресурсів", - сказано у повідомленні.

Реклама:

За словами Житла Меттетал, директора департаменту аграрного бізнесу ЄБРР, виділення коштів важливо для підтримки компаній, які готові розширюватися в тих важких умовах, з якими стикаються країни.

"Агропромисловий сектор є локомотивом національної економіки, і наша стратегія спрямована на збільшення росту та конкурентоспроможності, таких компаній як МХП", - говорить він.

Нагадаємо, що рішення про виділення кредиту рада директорів банку ухвалила на засіданні  28 жовтня.

"Миронівський хлібопродукт" є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м'ясопереробки.

"Миронівський хлібопродукт" у 2014 році наростив продажі м'яса птиці на 18% порівняно з 2013 роком - до 525,46 тисяч тонн.

Чистий збиток МХП в 2014 році становив 412 млн доларів проти чистого прибутку в 162 млн доларів в 2013 році, а його виручка за підсумками минулого року знизилася на 8% - до 1,379 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!