Яценюк похвалився прибутками найбільших державних компаній

Вівторок, 15 грудня 2015, 14:00

Українські найбільші державні компанії за 9 місяців поточного року отримали близько 2 млрд грн прибутку в порівнянні з торішніми збитками в 12 млрд грн.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ у понеділок, 14 грудня, повідомляє пресс-служба КМУ.

Він підкреслив, що одна з компаній, "які вийшли з найбільшої діри", - це НАК "Нафтогаз України".

"У минулому році негативний фінансовий результат цієї компанії становив 88,4 мільярда гривень. За 9 місяців поточного року позитивний результат становить 233,6 мільйона гривень. Вперше за історію існування цієї компанії вона стала беззбитковою", - зазначив Яценюк.

Реклама:

Щодо результатів діяльності "Енергоатому", Яценюк нагадав, що в минулому році її фінансові збитки становили 6,4 мільярда гривень, в той час як за 9 місяців поточного року прибутки "Енергоатому" становлять 1,3 мільярда гривень.

За його словами, суттєво збільшилися прибутки і  Адміністрації морських торговельних портів.

"Якщо прибутки минулому році були 1,5 мільярда гривень, то в поточному році вже 3,5 мільярда гривень. Фактично в 2,5 рази збільшення прибутковості компанії".

Глава Уряду повідомив, що Одеський припортовий завод вперше за чотири роки отримав прибуток.

"2013 рік - 1 мільярд 143 мільйони збитків. 2014 рік – 270 мільйонів збитків. За 9 місяців поточного року - 205 мільйонів гривень (прибутку)".

Прибутки "Турбоатома" за 9 місяців поточного року становили 1,2 мільярда гривень на противагу 637 млн. грн. у минулому році; торговельного порту "Южний" - 795 млн. грн. на противагу 380 млн. грн. за минулий рік; міжнародний аеропорт "Бориспіль" минулого року отримав збитки на 126 мільйонів гривень, в той час як за 9 місяців цього року отримав прибуток розміром  467 мільйонів гривень.

Яценюк підкреслив, що найбільша проблема пов’язана з фінансовим сектором "Прибутковість показала "Укрінтеренерго" і серйозну збитковість показала компанія "Укренерго". Також збитковими компаніями є вугільні компанії".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!