Кличко заплатив 5,3 мільйона за рейтинги Києва

Вівторок, 15 грудня 2015, 13:19

Департамент фінансів КМДА уклав низку угод на присвоєння кредитного рейтингу Києву на загальну суму 221 тисячі доларів (еквівалентно 5,28 мільйона гривень).

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Зокрема, $26 тисяч заплатять "Fitch Ratings Ltd", $48 тисяч отримає "Moody’s Investors Service Ltd", ще в $147 тисяч обійдуться послуги "Standard & Poor’s Credit Market Services Europe Limited".

Йдеться про присвоєння кредитного рейтингу міста Києва ("Moody’s" і "Fitch" за 2015 р., "Standard & Poor’s" – за 2014 та 2015 роки), а також кредитного рейтингу випуску облігацій внутрішніх позик Києва на суму 2,375 мільярда грвиень (Standard & Poor’s).

Реклама:

Видання відзначає, що усі угоди укладені без проведення торгів через відсутність конкуренції. Згідно з рішенням Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку від 2009 року до списку затверджених міжнародних рейтингових агентств входять саме ці три агентства. Останні п’ять років КМДА замовляє рейтинги щороку усім трьом компаніям.

Як зазначено в обґрунтуванні закупівлі, рейтинги замовляють, оскільки "Київ має мати позитивний висновок, який відображає спроможність та готовність міста своєчасно та в повному обсязі здійснювати розрахунки за борговими зобов’язаннями".

Як відомо, 12 листопада "Standard and Poor’s" понизив рейтинг Києва з СС (близький до дефолту) до рівня D (дефолт). Це сталося після того, як міська рада схвалила конвертацію боргу міста з муніципального в державний зі списанням 25% боргу та зміною строків погашення, а потім не здійснила платіж по випуску єврооблігацій обсягом 250 мільйонів доларів.

"Fitch" 19 листопада навпаки підвищив довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва в іноземній валюті з рівня "RD" (обмежений дефолт, остання позиція перед дефолтом) до рівня "ССС" (висока вірогідність дефолту), а короткостроковий до "С" (дефолт неминучий).

Щодо "Moody ‘s", то він востаннє оприлюднював рейтинг Києва в березні: тоді агентство знизило його з Caa3 до Ca (близький до дефолту) з "негативним" прогнозом.

Українська правда.Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: