Децентралізацію облавтодорів почнуть з березня 2016 року

Понеділок, 14 грудня 2015, 20:34

Міністерство інфраструктури має намір почати децентралізацію обласних автодорожніх підприємств з середини березня 2016 року.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Планували до кінця року розпочати децентралізацію облавтодорів, але, на жаль, після прийняття концепції про реформування в травні цього року, 3 або 4 місяці менеджмент Укравтодору практично нічого не робив в цьому напрямку", - заявив Пивоварський.

"Зараз, коли помінялася команда, ці процеси істотно прискорилися. Поки прийнято рішення в зимовий період залишити все як є, щоб система не ламалася посеред вже звичного процесу. Почнемо вже з нового весняного періоду - десь з середини березня, залежно від того, якими будуть погодні умови", - зазначив міністр.

Реклама:

З його слів, до цього необхідно опрацювати всі нормативні документи, провести інвентаризацію всієї системи, щоб зрозуміти, що куди передається і що в підсумку залишається на національному рівні.

Міністр також підкреслив, що, незважаючи на децентралізацію, на дороги державного значення в будь-якому випадку повинні бути розраховані певні експлуатаційні потужності.

Пивоварський зазначив, що 15 грудня закінчується інвентаризація ПАТ "Автомобільні дороги України" і його можна буде остаточно ліквідувати.

Раніше Міністерство інфраструктури планувало передати обласні автодорожні підприємства, районні автодорожні підприємства та дорожньо-експлуатаційні управління місцевій владі для їх подальшої приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!